Eelke Blokker

Eelke Blokker is actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en initiator van meerdere sociale ondernemingen. Het fascineert hem dat onze hoogwaardige bureaucratie zoveel onverwachte onlogica produceert. Eelke maakt graag radicaal sociaal maatwerk. Hij verwacht dat maatwerk op ogenschijnlijk onoplosbare schulden voor zowel schuldenaar, schuldeiser als samenleving winst oplevert.

 

Sadik Harchaoui

Sadik Harchaoui is chef de mission van Society Impact, een ondernemend platform gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve financieringsarrangementen voor sociale ondernemers, impact investeerders en (lokale) Nederlandse overheid. Sociale innovatie met name op de terreinen van gezondheidszorg, werkloosheid, integratie, onderwijs en recidive, zijn zijn speerpunten. Hij bekleedde diverse bestuursfuncties, waaronder het voorzitterschap van de RMO, en is zijn carrière gestart als officier van justitie. Sadik vindt schulden het dominante sociale probleem voor gezinnen.

 

Pieter Hilhorst

Pieter Hilhorst is de landelijk initiatiefnemer van Amargi, een vereniging van mensen die zich willen bevrijden van geldzorgen. Van 2012 tot 2014 was hij wethouder Onderwijs, Financiën en Jeugdzaken in Amsterdam. Hij is daarnaast lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

 

Albert Jan Kruiter

Albert Jan Kruiter is actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden en mede-oprichter van Sociaal Hospitaal. Hij promoveerde in 2010 op het werk van Alexis de Tocqueville en de bureaucratie rondom de zorgkosten. Albert Jan bestudeert en verbetert de verzorgingsstaat van de toekomst. Hij denkt dat schuldenproblematiek onderbelicht is, ondanks de huidige mediahype.

 

Harry Kruiter

Harry Kruiter is actieonderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden. Daarnaast doet hij onderzoek naar het lerende vermogen van gemeentelijke organisaties en ontwikkelde hij een methode om de waarde van maatschappelijk initiaitef vast te stellen. Harry wil graag een einde maken aan de opeenstapeling van kleine professionele fouten die grote gevolgen voor mensen met schulden hebben.

 

Jos van der Lans

Jos van der Lans werkt sinds 1994 als publicist, na dienstverbanden bij Tijdschrift voor de sociale sectoren en de Volkskrant.  Was tussen 1999 en 2007 lid van de Eerste Kamer. Publiceerde met Nico de Boer in 2014: Decentraal. De stad als sociaal laboratorium.

Jos is bestuurder van de co​öperatie.

 

Henny van der Most

Henny van der Most is de lokale coördinator van het project Incassovrije Wijken in Den Haag. In 2017 richtte ze de Pit van Moerwijk op, een buurtcentrum/impactcentrum in eigen beheer in de wijk Moerwijk. Ze was de drijvende kracht achter de coalitie van armoede-organisaties in Den Haag, Delen Achter de Duinen.

 

Naima Zoundri

Naima Zoundri is de lokale coördinator van het project Radicale Schuldpreventie in Leeuwarden. Voorheen werkte zij als generalist bij Amaryllis in het wijkteam Zuid-West van Leeuwarden.